Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ πέντε χρόνια διαρκούς αγώνα για τη δικαίωση των «ηρώων» του ναυαγίου του «Σαμίνα»

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΥ - ΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής Ν. Κυκλάδων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ
πέντε χρόνια διαρκούς αγώνα για τη δικαίωση των «ηρώων» του ναυαγίου του «Σαμίνα»

Αθήνα, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Αύριο Παρασκευή συζητείται, προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία που κατέθεσε η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Άρια Μανούσου – Μπινοπούλου, ώστε να αρθεί επιτέλους η αδικία στο πρόσωπο των παιδιών μας που διακινδύνευσαν τη ζωή τους και έσωσαν δεκάδες ζωές, στο τραγικό ναυάγιο του «Εξπρές Σαμίνα», στην Πάρο στις 26 Σεπτεμβρίου 2000.

ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ

Στην υπό ψήφιση τροπολογία ορίζεται ότι τα παιδιά που είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης του «Εξπρές Σαμίνα» εισάγονται όχι μόνο χωρίς εξετάσεις αλλά και χωρίς αθλητικές δοκιμασίες στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και παράλληλα αυξάνεται το όριο ηλικίας
έως το 40ο έτος.
Από το 2004 η κ. Μανούσου είχε αρχίσει ένα μεγάλο αγώνα με αλλεπάλληλες επιστολές και επικοινωνίες με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ώστε να υπάρξει ειδική διάταξη για τις επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα και ειδικά για τα παιδιά που βοήθησαν στη διάσωση των ναυαγών, της μεγάλης ναυτικής τραγωδίας του «Εξπρές Σαμίνα».

Και ενώ είχε καταφέρει, το 2007 μετά από δύο χρόνια συνεχούς αγώνα, να ψηφιστεί σχετική διάταξη για την εισαγωγή χωρίς εξετάσεις στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, τελικά όλα τα παιδιά που είχαν λάβει μέρος στην επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών του ΣΑΜΙΝΑ και είχαν ηλικία από 22 έως 32 ετών τότε, έμειναν εκτός του διαγωνισμού, λόγω ορίου ηλικίας.

Όπως έχει δηλώσει η Βουλευτής Κυκλάδων, αυτή η εξέλιξη ήταν άδικη και προκλητική και αποτελεί εμπαιγμό στο πρόσωπο αυτών των παιδιών. Διότι δε φτάνει που δεν εντάχθηκαν άμεσα στο λιμενικό σώμα, όπως νομοθετικά έχει από ετών ορισθεί για τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αλλά μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια έρχεται η Πολιτεία να τους πει ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στο λιμενικό σώμα γιατί πέρασε η ηλικία τους!

ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ

Από το 2007 ως σήμερα, η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Άρια Μανούσου – Μπινοπούλου άρχισε νέο αγώνα ώστε να εισαχθούν τα παιδιά αυτά στο Λιμενικό Σώμα και πρόσφατα κατέθεσε σχετική τροπολογία με την οποία σαφώς ορίζεται ότι «όσοι συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα» την 26η Σεπτεμβρίου 2000 και δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους, εισάγονται χωρίς εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες» στην Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.
Η ψήφιση της τροπολογίας αυτής αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωσή μας, για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, ώστε έστω και τώρα να δώσουμε στα παιδιά αυτά την επιβράβευση που τους οφείλουμε. Όχι με λόγια αλλά με έργα. Και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν την τροπολογία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: