Σάββατο 17 Μαΐου 2008

"Έκρηξη" Λημνιών κατά Βουλγαράκη

ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ ΧΑΛΙ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ


Κραυγή αγωνίας εκφράζει η Λήμνος για την ασάφεια που υπάρχει γύρω από τα δρομολόγια των πλοίων στην καλοκαιρινή περίοδο, η οποία ξεκίνησε και τυπικά στις αρχές του μήνα. Με επιστολή που απέστειλαν στον Υπουργό Αιγαίου και Ναυτιλίας, Γιώργο Βουλγαράκη εκφράζεται η έντονη ανησυχία του εμπορικού κόσμου και των επαγγελματιών του νησιού, που δικαίως αγωνιούν για την απώλεια τουριστών λόγω μη έγκαιρου προγραμματισμού των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη Λήμνο. Την επιστολή συνυπογράφουν ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ένωση Ξενοδόχων, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί και σύμβουλοι του Επιμελητηρίου. Οι ίδιες αγωνίες διακατέχουν και παράγοντες της Λέσβου και εκφράζονται από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, Περικλή Αντωνίου.

"Βλέπουν" οικονομική καταστροφή

Οι φορείς της Λήμνου ζητούν την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Αιγαίου, ώστε να προγραμματισθούν και να γνωστοποιηθούν έγκαιρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του καλοκαιριού «ώστε να αποφευχθεί η επερχόμενη εξαθλίωση και ο οικονομικός μαρασμός του νησιού μας», όπως λένε. Γίνεται ακόμα λόγος για "επερχόμενη και δυστυχώς από καιρό προβλέψιμη οικονομική καταστροφή", σε μία αγωνιώδη έκκληση προς τον κ. Βουλγαράκη.
«Ενώ έχει ξεκινήσει η θερινή τουριστική περίοδος κανείς δεν είναι σε θέση να μας πληροφορήσει ούτε για τα πλοία που θα συνδέουν το νησί μας με την υπόλοιπη Ελλάδα, ούτε καν για τον αριθμό των δρομολογίων και τις ώρες αναχώρησης», αναφέρεται στην επιστολή, όπου προστίθεται ότι «το τουριστικό ρεύμα δημιουργείται πρωτίστως από τον καλό προγραμματισμό. Για ποιον προγραμματισμό όμως μιλάμε όταν έχει μπει το καλοκαίρι και ο τουρίστας δεν μπορεί να κάνει κράτηση εισιτηρίου σε πλοίο, εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της μη έγκρισης δρομολογίων;», υπογραμμίζεται στην επιστολή και χρησιμοποιείται το παράδειγμα του δρομολογίου Λαύριο - Λήμνος μέσω Σιγρίου «το οποίο ακόμα δεν έχει ξεκινήσει».
Οι φορείς της Λήμνου ασκούν ακόμα κριτική στην ποιότητα των πλοίων διερωτώμενοι «πώς εξηγείται κάθε χρόνο να λέμε για διαγωνισμούς που θα προσελκύουν νέα και αξιόλογα πλοία και όταν παρουσιάζονται τέτοια να ανακαλύπτουμε νομικά τερτίπια και να τα διώχνουμε από τον τόπο μας;». Αναφορά γίνεται και στη συχνότητα των δρομολογίων. «Πώς είναι δυνατόν, εν έτει 2008 να έχουμε σύνδεση με την Αθήνα από Λήμνο με 3 δρομολόγια την εβδομάδα όταν άλλα νησιά έχουν 3 την ημέρα ή και περισσότερα;».
Τέλος, δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στην κατάργηση δρομολογίων "χωρίς καμία εξήγηση", αναφέροντας ως παράδειγμα τα δρομολόγια Λήμνου - Κύμης, Μυτιλήνης - Λήμνου - Βόλου, Μυτιλήνης - Άη Στράτη - Λήμνου - Σαμοθράκης - Αλεξανδρούπολης.

«Δεν μας εμπιστεύονται οι ξένοι»

«Τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και στη Μυτιλήνη», μας είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Π. Αντωνίου, δηλώνοντας αλληλέγγυος στα αιτήματα των φορέων της Λήμνου. «Πάγια θέση της Ένωσής μας είναι το πρόγραμμα των δρομολογίων των πλοίων για την θερινή περίοδο να γίνεται γνωστό από τον προηγούμενο Οκτώβριο. Οι ξένοι προγραμματίζουν τις θερινές τους διακοπές ένα χρόνο πριν κι έτσι χάνουμε πολλούς τουρίστες. Βλέπω ότι οι αλλοδαποί δεν μας εμπιστεύονται πλέον και τη ζημιά την διαπιστώσαμε και την περίοδο του Πάσχα», μας είπε ο κ. Αντωνίου.

Πηγή: http://www.aiolikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: