Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Διακόπτεται για δύο εβδομάδες η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη

Χωρίς πλοίο για Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη ως τα μέσα του Ιουνίου μένει η Σάμος καθώς η «LANES LINES» διέκοψε για 2 εβδομάδες τα δρομολόγια των πλοίων της λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Η διακοπή των δρομολογίων για τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη μέσω των νησιών του Β. Αιγαίου απομονώνει ουσιαστικά τη Σάμο τόσο από τη Β. Ελλάδα όσο και από την περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Η τοπική κοινωνία της Σάμου εκφράζει διαμαρτυρίες, καθώς και ο εμπορικός κόσμος που έχει ήδη αναπτύξει συναλλαγές με την αγορά της Β. Ελλάδας.

Αρκετοί είναι οι Βορειοελλαδίτες που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους αυτό το χρονικό διάστημα δίνοντας και προκαταβολές σε ξενοδοχεία, γνωρίζοντας ότι εκτελούνται τα δρομολόγια της «LANE SEA LINES».

«Καταλαβαίνω ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν κόστος μεγάλο σε γραμμές χωρίς ιδιαίτερο εμπορικό φορτίο. Αρα αυτό το διάστημα μέχρι να ξεκινήσει η αυξημένη τουριστική κίνηση θέλουν να αποφύγουν κάποια δρομολόγια. Οι ακτοπλόοι έχουν τη λογική των ιδιωτών σε μια ελεύθερη αγορά. Οι μεταφορές όμως είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει η κυβέρνηση να μας το διασφαλίζει με κατάλληλους χειρισμούς», δήλωσε ο νομάρχης Σάμου, Μαν. Κάρλας.

Απόψε συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τουρισμού της Νομ. Αυτοδιοίκησης όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το πρόβλημα του προέκυψε.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: